כשרות
הרב ישי סמואל, מנהל המחלקה ונותן כשרות
נוהל קבלת תעודת כשרות
על מנת ליצור מערכת כשרות אחידה ומוסדרת, מובאים בפניכם נהלי כשרות אלו המהווים כללים אחידים לכל עסקי המזון לפי התחומים השונים.
מטרת הנהלים:
• קביעת רמת כשרות אחידה לכל הרבנויות
• מניעת בלבול בהנחיות משתנות.
• פרסום נהלים אחידים – מהווה שפה אחת ודברים אחדים הן לרבנויות והן לבעלי העסקים.
• יישום כולל של הנהלים – מיקל על הפיקוח וההשגחה
הענקת כשרות
בשורות הבאות אנו מבקשים להביא בפניכם את סדר הפעולות המתחייבות קודם מתן תעודת הכשרות.
הענקת הכשרות היא השלב הסופי שקודמים לו שלבים חיוניים
אין בדברים הבאים משום חידוש כלל אלא רק בניית השלבים לפי סדר נכון כדי להקל על הרבנים בכל השלבים הקודמים למתן תעודת הכשרות.
כל הדברים האמורים, הינם פרי נסיון מעשי המצטבר בשטח הכשרות וכתוצאה מעמל רב, חשיבה מאומצת וממוקדת.
1. בקשה לקבלת תעודת הכשר
כל בעל עסק בתחום המזון יגיש בקשה כתובה ומפורטת בה הוא מבקש מהרבנות המקומית שבתחומה העסק נמצא, שתעניק לו תעודת כשרות וזאת בהתאם לתקנות חוק איסור הונאה (תעודות הכשר). בטופס הבקשה יכתוב את כל הפרטים המזהים את העסק, שמות בעלי העסק, אישורי משרד הבריאות, אישור יצרן (מס' יצרן) מס' עוסק מורשה.
כמו"כ יפרט בעל העסק את אופי הפעילות באופן מקיף כגון: הכשרה, בישול, אפיה, מוצרים מוגמרים, סוגי אריזה מתוכננים, שעות פעילות, בשרי/חלבי/פרוה וכו'.
טופס זה מהווה את הבסיס להתקשרות עם מחלקת הכשרות המקומית.
מטרת מילוי הטופס בפרוטרוט היא אחת: הכל גלוי, הכל בכתב ומראש. כל זאת, כדי למנוע אי הבנה בהמשך הטיפול.
אין להתפתות ולומר זה לא חשוב אפשר בעל פה.
מסמך בקשת הכשרות החתום על ידי בעל העסק מהווה גם התחייבות מצד המבקש, למלא אחר דרישות והנחיות הרבנות וכאסמכתא למקרה של תקלות או הפרה של ההסכם.
2. אישור הרב האחראי
הרבנות המקומית שולחת רב האחראי על הכשרות או נציג מטעמו לעסק הנ"ל.
תפקידו:
א. לבדוק בפועל את העסק על כל מרכיביו, שלוחותיו וסניפיו.
ב. לוודא התאמת הבקשה שבטופס למציאות בעסק.
לאחר מכן כותב הרב האחראי אישור בו הוא מגדיר כי בדק את העסק ופרטי הבקשה וממליץ / לא ממליץ להנפיק תעודת כשרות מהסיבות המפורטות.
שלב זה חשוב מאוד שייעשה ביסודיות (ושלא יהווה עילה לבעל העסק לומר: "כן יש לי כשרות, הרב פלוני כבר היה אצלי והתעודה בדרך").
את האישור יביא הרב האחראי בפני הרב נותן ההכשר.
3. נוהלי השגחה מתאימים לעסק
בעל העסק מקבל נהלי השגחה כתובים המתאימים לעסק שלו והוא חותם שהוא האחראי מבחינה מנהלית ליישומם.
4. הסכם השגחה
הרבנות והמעוצה הדתית במקום מכינים הסכם השגחה כתוב, בו יפורטו כל הנושאים המהווים התקשרות מחייבת בין בעל העסק ובין הרבנות שהפועל היוצא הוא מתן תעודת כשרות לעסק ואפשרות הפרסום כי העסק אכן כשר כגון:
– פרטי זיהוי העסק ובעליו, במקרה של חברה בע"מ יש לקבל שמות בעלי המניות ושמות המנכ"ל או המנהל או הגורמים האחראיים.
– פעולות קבועות בתחום הכשרות.
– שעות פעילות.
– שכר השכחה מוגדר מסמכים נלווים. אין לגבות מבעל העסק כל תמורה נוספת מעבר לתשלום אגרה ושכר השגחה, כחוק.
– אי מתן טובת הנאה לשום גורם רבני הקשור לעסק.
– תנאי עבודה הולמים למשגיח.
– איסור פתיחת העסק בזמנים מוגדרים כגון: שבתות, חגים וכו'.
– הגדרת האריזות וסימני הכשרות.
– איסור צילום תעודת הכשרות.
– נהלי הכשרות מהווים חלק בלתי נפרד מההסכם.
יש לזכור, כל מה שנכלל בהסכם ההשגחה הכולל את נהלי הכשרות, הוא המחייב ואי קיום ההסכם או חלק ממנו, מהווה עילה להסרת הכשרות והפרסום על כך ולבעל העסק לא תהיה שום תביעה כנגד הרבנות בהקשר לכך.
אי עמידה בתנאי ההסכם מהווה עבירה על סעיף 2 לתקנות חוק איסור הונאה בכשרות תשמ"ט (1989) וניתן להטיל קנס מנהלי.
בעל העסק חותם על ההסכם.
5. אגרה
בעל העסק ישלם אגרה בסכום הכתוב בחוזר מנכ"ל משרד הדתות ויקבל קבלה על כך.
6. משגיח/ים
הרבנות תקבע משגיח/ים בעסק ותתן לו כתב מינוי. המשגיח יחתום על אחריותו לביצוע נהלי הכשרות לעסק.
7. המועצה הדתית תנפיק אישור תשלום אגרה. אישור זה מיועד למנהל מחלקת הכשרות ויצורף לתיק בעל העסק מקבל הכשרות.
8. אישור תעודה.
הרב המקומי יאשר הנפקת התעודה לעסק.
9. תעודת כשרות
הרבנות – המועצה הדתית תנפיק תעודת כשרות הולמת – יש חשיבות לצורת התעודה, לפרטי העסק באופן ברור, החותם על התעודה הוא הרב המקומי במידה והוא הוסמך לכך ע"פ חוק. יש לציין את שם המשגיח במקום (כולל מס' פלאפון).
10. עדכון התעודה
הרבנות תקפיד לחדש התעודה מיד עם תום תוקף התעודה הישנה, כדי למנוע אי נעימות לבעל העסק וכדי להציג שירות נכון לבעל העסק.
כל זאת כמובן אם כל תנאי הכשרות במקום נשמרים הן הנוהלים והן הסכם ההשגחה.
טפסים
-
טופס בקשה לקבלת תעודת הכשר
מקומות מושגחים בגולן
מקומות מושגחים בגולן 2023
שם | ישוב | משגיח | מספר טלפון |
כינר גליל | חוף כינר | אהרן חפוטא | 050-4101566 |
לינה כפרית | אלוני הבשן | מרדכי הלחמי | 055/6859994 |
מדרשת הגולן | חספין | מרדכי שחר | 050-7590555 |
קשת יהונתן | קשת | שגיא לפשיץ | 050-2253522 |
המאפייה בקיבוץ | אפיק | אליהו צולקר | 054-2313661 |
המרפסת | חספין | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
שימעל'ה | אניעם | מאיר בובק | 054-5596526 |
דה קרינה תעשיות מזון בע"מ | עין זיוון | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
שוקולדי (העדי שבמטבח) | חספין | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
החומוסיה של שימיס | חספין | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
טראק בשרים | רמגש | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
פלאפל י"ם | נוב | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
פא"י | שעל | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
פיצה ברמה | נוב | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
פיצה מזנונט | חספין | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
מתוק בפה | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
פרובנס בגולן | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
שוש לוי | נוב | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
אורטל | אורטל | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
אתנחתא באפיק | אפיק | אליהו צולקר | 054-2313661 |
הכפר האנדיאני | אבני איתן | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
חאן אל על | אבני איתן | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
כפר הנופש עין זיוון | עין זיוון | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
כפר הנופש רמות | רמות | בני שכטר | 052-6051566 |
מטבח חד"א כפר חרוב | כפר חרוב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
סטאי כנרת | חוף צאלון | אוהד וויזאן | |
קיבוץ גדות | גדות | מאיר בובק | 054-5596526 |
תיירות אלרום | אל-רום | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
תיירות מרום גולן | מרום גולן | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
דותקס | אלי-עד | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
העוגות של סילעית | גבעת יואב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
לחם שאור | גבעת יואב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
הנחתום | בני יהודה | אליהו צולקר | 054-2313661 |
א.ד. עמר בע"מ | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
פיצוחי אריאל בע"מ | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
רם ברמה בע"מ | אבני איתן | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
בית בירה פס | גשור | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
גיליס – בית מדרש לבשר | נוב | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
גירית | נטור | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
דודיס | גבעת יואב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
הבקתה | רמות | מאיר בובק | 054-5596526 |
החומוסייה | עין זיוון | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
מסעדת הבוקרים | מרום גולן | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
סוזנה ביסטרו בר | אניעם | מאיר בובק | 054-5596526 |
פול בר | גבעת יואב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
קיי בורגר אקספרס | ווסט | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
רוקי ונושי | אפיק | אליהו צולקר | 054-2313661 |
שימיס בר וגריל | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
בל עפרי | קדמת צבי | מאיר בובק | 054-5596526 |
גרינלי | אורטל | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
הרכב האדום – יקב תל שיפון | אורטל | יוסף סידון | 050-5996860 |
סטודיו מנדרינה | נטור | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
אבאלה | נוב | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
גברת שקשוקה | בני יהודה | אליהו צולקר | 054-2313661 |
דופילה | אבני איתן | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
דורא – עגלת קפה | נטור | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
הפינה – גבעת יואב | גבעת יואב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
ווינהוס פוד טראק | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
מגלגלאווח | בני יהודה | אליהו צולקר | 054-2313661 |
מוסנזון פוד טראק | נטור | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
מיטראק | גשור | אליהו צולקר | 054-2313661 |
פיתה טיקו | אפיק | אליהו צולקר | 054-2313661 |
קפה מואיז | רמות | מאיר בובק | 054-5596526 |
אמיצ'י | בני יהודה | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
לפיצהל'ה | מרום גולן | מיכאל אמזלג | 050-3231080 |
פיצה ויצמן | גבעת יואב | אליהו צולקר | 054-2313661 |
פיצה טראק | אפיק | אליהו צולקר | 054-2313661 |
קוני איילנד פיצה | אניעם | מאיר בובק | 054-5596526 |
צ'יקן בוקס | חד-נס | מאיר בובק | 054-5596526 |
משק אנקווה בגולן | אלי-עד | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
עגלי רמת הגולן בע"מ | נוב | אריאל שוורצברג | 050-4592504 |
יקב – דומיין סרור | אבני איתן | ישי סמואל | 052-2794402 |
יקב בהט | עין זיוון | ישי סמואל | 052-2794402 |
יקב בזלת הגולן | קדמת צבי | מאיר בובק | 054-5596526 |
יקב גבריאל | כנף | ישי סמואל | 052-2794402 |
יקב הר אודם בע"מ | אודם | יגאל אוחיון | |
יקב הרי גליל | יראון | שלום אהרונסון | 054-6700818 |
יקב מטר | עין זיוון | מקסים בן שושן | 050-3850900 |
יקב נוה | אלי-עד | שמואל קופל | 050-4745342 |
יקב רמת הגולן | קצרין | ||
יקב תל שיפון | אורטל | יוסף סידון | 050-5996860 |